Arhivă

 • Mii de bucureșteni, cuceriți de muzica clasică din cadrul Bucharest Music Film Festival

  Mii de bucureșteni, cuceriți de muzica clasică din cadrul Bucharest Music Film Festival

  În cadrul celor 10 zile de spectacol muzical, copiii s-au putut bucura în premieră de un program special gândit pentru a-i familiariza pe cei mici cu lumea fascinantă a muzicienilor (atelierele muzicale din weekend coordonate de Mădălina Pașol și concertul educativ din ultima zi a festivalului – Carnavalul Animalelor), spectatorii au putut viziona unele dintre cele mai importante producții internaționale din zona muzicală clasică (concertul Marthei Argerich, Insula Fermecată, Lucia di Lammermoor și Otello), iar cei mai curajoși din public s-au putut urca pe ringul de dans exersând coregrafii antrenante alături de grațioșii dansatori ai Academiei de Dans Mihai Petre. De asemenea, în timpul festivalului bucureștenii au avut ocazia să viziteze Caravana București 2021 și să afle mai multe detalii despre ce are de câștigat Bucureștiul dacă primește aceasta titulatură sau despre modalitățile prin care locuitorii orașului se pot implica direct în dezvoltarea proiectului.

  Citeste mai mult
 • Ultimul weekend în grădina muzicală din centrul Bucureștiului Final grandios pentru Bucharest Music Film Festival

  Aflat la cea de-a X-a ediție, Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB între 19-28 iunie în Piața George Enescu sub umbrela proiectului care lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 – București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, le oferă locuitorilor orașului un ultim weekend în cadrul căruia aceștia se pot bucura de „grădina de vară” și de acordurile elegante și armonioase din centrul Bucureștiului.

   

  În timpul săptămânii, mii de bucureșteni s-au delectat cu proiecții cinematografice recunoscute internațional, ascultând pianul Marthei Argerich și vizionând celebra pastișă muzicală Insula Fermecată, consacrata Lucia di Lammermoor de la The Metropolitan Opera sau renumitul Otello de la Opernhaus Zürich. De asemenea, în serile de miercuri și joi, Piața George Enescu a fost însuflețită de recitalurile excepționale ale muzicienilor, completate de aplauzele răsunătoare ale spectatorilor prezenți. Pe scena BMFF s-au urcat soprana Gabriela Daha, pianista Adina Cocărgeanu și actorul Valentin Tiron, Cvartetul Symphactory Strings, Brass Tones Quintet Bucharest, Cvartetul Artmusik, Les Enharmoniques, Grupul Vocal Acapella, flautistul Matei Ioachimescu, chitaristul George Popescu, Claudia Măru Hanghiuc și invitații săi.

  Citeste mai mult
 • Un public numeros și o atmosferă antrenantă în primul weekend Bucharest Music Film Festival

  Un public numeros și o atmosferă antrenantă în primul weekend Bucharest Music Film Festival

  Primul weekend al celei de-a X-a ediții a Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB între 19-28 iunie în Piața George Enescu din Capitală, a demonstrat că muzica de calitate se află în topul preferințelor bucureștenilor, concertele BMFF reunind un public numeros și creând o atmosferă antrenantă în ciuda vremii capricioase.

   

  Organizat anul acesta sub umbrela proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, festivalul a debutat vineri, 19 iunie, printr-o demonstrație de coregrafii impresionante ale dansatorilor profesioniști ai Academiei de Dans Mihai Petre, aceștia atrăgând spectatorii curioși să pășească pe ring și să danseze alături de ei. Surpriza serii a fost reprezentată de aranjamentul muzical inedit, Virgil Ianțu și Bucharest Jazz Orchestra urcându-se pe scenă alături de talentații muzicieni ai Orchestrei Române de Tineret, sub bagheta lui Andrei Tudor și direcția muzicală a lui Sebastian Burneci. O altă bucurie neașteptată a serii a fost duetul lui Ianțu cu tânăra Nicole Cherry, publicul încântat fredonând piesele cunoscute și aplaudând entuziasmat pe tot parcursul reprezentației.

   

  Citeste mai mult
 • Vineri se redeschide grădina muzicală din Piața George Enescu, cu a X-a ediție a Bucharest Music Film Festival

  Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, sărbătorește cea de-a X-a ediție între 19 și 28 iunie, în Piața George Enescu din Capitală, prin 10 zile de concerte cosmopolite în cadrul cărora muzica clasică se amestecă armonios cu cea contemporană.

   

  Ediția din 2015 a BMFF le oferă bucureștenilor o experiență unică, prin îmbinarea muzicii de calitate cu evenimentele conexe din cadrul festivalului de muzică clasică: tradiționalele ore de dans, vizionările cinematografice ale unor concerte și opere celebre și atelierele muzicale oferite copiilor în zilele de weekend.

   

  Serile BMFF vor fi deschise vineri, 19 iunie, începând cu ora 19:00, printr-un antrenament pe ringul de dans, iar de la ora 20:00, Virgil Ianțu va susține un concert simfonic grandios alături de Bucharest Jazz Orchestra și Orchestra Română de Tineret, dirijate de Andrei Tudor, sub direcția muzicală a lui Sebastian Burneci. 

  Citeste mai mult
 • Bucharest Music Film Festival – ediție aniversară 10 ani de muzică apreciată internațional în 10 zile de spectacol muzical

  Bucharest Music Film Festival – ediție aniversară 10 ani de muzică apreciată internațional în 10 zile de spectacol muzical

  Un festival devenit tradiție pe scena culturală a orașului, Bucharest Music Film Festival a ajuns la cea de-a X-a ediție și va celebra acest moment alături de bucureșteni în Piața George Enescu, în perioada 19 -28 iunie. Pe toată durata evenimentului, iubitorii de muzică de calitate se vor delecta cu o serie de concerte live impresionante, în cadrul cărora operele clasice vor fi puse sub semnul modernității prin interpretările contemporane ale muzicienilor.

   

  Timp de 10 zile, scena din fața Ateneului Român va găzdui dirijori și orchestre cu renume, acompaniați de artiști cunoscuți din alte sfere muzicale precum R&B, pop și swing, transformând această ediție aniversară a festivalului într-un eveniment de neuitat. În plus, cea de-a X-a ediție a Bucharest Music Film Festival va încânta publicul bucureștean printr-un program diversificat, care, pe lângă tradiționalul repertoriu de muzică clasică, va include mai multe evenimente conexe antrenante. Pentru prima dată în istoria festivalului, copiii se vor putea bucura în diminețile de weekend de ateliere muzicale special create pentru ei, susținute de artiști cunoscuți. Tot în weekend, pasionații de dans își vor putea petrece serile pe ring, avându-i alături pe grațioșii dansatori profesioniști ai Academiei de Dans Mihai Petre.

   

  La început de săptămână, pe 22 și 23 iunie, proiecțiile cinematografice vor aduce în Piața George Enescu producții impresionante, concerte de pe marile scene ale lumii, filmele proiectate având scop educativ. În plus, pe toată durata festivalului se va desfășura o tombolă dedicată tuturor participanților de peste 18 ani, iar în ultima seara a evenimentului se vor extrage numele norocoșilor care se vor bucura de premiile oferite de sponsorii festivalului: Eurotravel și MIO. 

  Citeste mai mult


Program

PROGRAM BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL 2016

9-18 Septembrie | Piața Universității


Vineri, 16 septembrie

21:00  Camerata Regală

Dirijor: Constantin Adrian Grigore

Soliști: Katarzyna Dondalska – soprană, Aura Twarowska – mezzosoprană, Sergi Giménez Carreras - tenor

 

Sâmbătă, 17 septembrie

21:00 Orchestra Națională Radio

Dirijor: Cristian Oroșanu

Soliști: Răzvan Popovici și Alexander Sitkovetsky

 

Duminică, 18 septembrie

21:00  O seară vieneză  - Sinfonietta Wien

Dirijor: Vinicius Kattah

Soliști: Milena Arsowska (soprană), Andreas Jankowitsch (bas-bariton)

Concert maestru: Cristian Nenescu

Eveniment organizat în cadrul


Sponsor


Parteneri media


Cu sprijinul


Împreună cu