Arhivă

 • Noul format al Bucharest Music Film Festival a cucerit bucureștenii

  Noul format al Bucharest Music Film Festival a cucerit bucureștenii

  Ieri seară s-a încheiat cea de-a IX-a ediție a Bucharest Music Film Festival, în ropote de aplauze, venite din partea publicului numeros, care a urmărit seară de seară concertele cuprinse în programul evenimentului. 

   

  Timp de 10 zile, bucureștenii veniți în Piața George Enescu s-au delectat cu sunete magice și mișcări de dans, într-un spațiu elegant și rafinat și într-o atmosferă dinamică și boemă în același timp.

   

  Ediția din 2014 a Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, a diversificat programul de anul acesta, prezentând și formații din alte sfere ale muzicii, nu doar din cea clasică. Mercury Quartet, un grup de patru tineri veniți din Marea Britanie, au adus în mijlocul Capitalei cele mai iubite piese ale trupei Queen, în aranjamentele violonistului Vlad Maistorovici. Duminică, 22 iunie, Vunk le-a oferit celor aproape 4.000 de oameni din Piața George Enescu o ocazie unică de a asculta 12 dintre cele mai cunoscute piese ale trupei, în variantă simfonică, alături de Camerata Regală și Bucharest Jazz Orchestra, ansambluri dirijate de George Natsis, căruia îi aparțin și aranjamentele pentru concertul Vunk Simfonic. De asemenea, în seara de joi, 26 iunie, Nicu Alifantis a prezentat proiectul Simfonicu, împreună cu Impromptu Orchestra și Jazzappella, concert care s-a bucurat de participarea unui număr mare de spectatori. 

   

   

  Citeste mai mult
 • Noi concerte antrenante la Bucharest Music Film Festival

  Primele cinci zile ale Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, în perioada 20-29 iunie,  au demonstrat că dragostea pentru muzica clasică dăinuie în sufletele bucureștenilor, care, atât printre stropii de ploaie, cât și printre razele puternice ale soarelui de weekend, s-au adunat în Piața George Enescu, pentru o serie de spectacole de excepție.

   

  Vineri, 20 iunie, festivalul a fost deschis de Mercury Quartet, un grup de tineri talentați, care au prezentat unul dintre proiectele lor  cele mai recente - The Freddie Mercury Project - și care au interpretat melodii ale celebrei trupe Queen, în aranjamentele violonistului român Vlad Maistorovici. Vremea nefavorabilă nu a oprit publicul din a fredona piese extrem de cunoscute, ținând pasul cu instrumentele celor patru artiști. 

   

  Citeste mai mult
 • VINERI, 20 IUNIE, ÎNCEPE BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL

  VINERI, 20 IUNIE, ÎNCEPE BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL

  De vineri, 20 iunie, de la ora 18:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București readuce muzica de calitate în mijlocul bucureștenilor, prin intermediul celui mai așteptat festival al lunii, Bucharest Music Film Festival. Special amenajată pentru acest eveniment, Piața George Enescu, generosul spaţiu din vecinătatea Ateneului Român, redevine o „grădină muzicală“, în perioada 20-29 iunie. 

   

  Ajuns la cea de-a IX-a ediție, festivalul se reinventează, oferindu-le melomanilor un concept nou, mai atractiv și cu un program muzical diversificat. Dacă în anii trecuți, muzica clasică era pionul principal, începând din 2014, scena din fața Ateneului Român va găzdui o serie de artiști, care reinterpretează opere clasice, oferindu-le o nuanță de contemporaneitate. De asemenea, pentru prima dată, alături de dirijori și orchestre cu renume, vor urca pe scenă și nume grele, venite din sferele rock, folk sau jazz.

   

  Citeste mai mult
 • ARCUB REDESCHIDE GRĂDINA FESTIVALURILOR MUZICALE

  Vineri, 20 iunie, de la ora 17.00, în Piața George Enescu, va avea loc conferinţa de presă organizată de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, la deschiderea a două dintre cele mai cunoscute evenimente outdoor, respectiv Bucharest Music Film Festival (20-29 iunie) și Bucharest Jazz Festival (2-6 iulie). 

   

  Conferința va fi susținută de:

   Mihaela Păun – director ARCUB 

   Lucian Ban - directorul artistic al Bucharest Jazz Festival

   Raluca Ciută - coordonator al proiectului Bucharest Jazz Festival

  Citeste mai mult


Program

PROGRAM BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL 2016

9-18 Septembrie | Piața Universității


Vineri, 16 septembrie

21:00  Camerata Regală

Dirijor: Constantin Adrian Grigore

Soliști: Katarzyna Dondalska – soprană, Aura Twarowska – mezzosoprană, Sergi Giménez Carreras - tenor

 

Sâmbătă, 17 septembrie

21:00 Orchestra Națională Radio

Dirijor: Cristian Oroșanu

Soliști: Răzvan Popovici și Alexander Sitkovetsky

 

Duminică, 18 septembrie

21:00  O seară vieneză  - Sinfonietta Wien

Dirijor: Vinicius Kattah

Soliști: Milena Arsowska (soprană), Andreas Jankowitsch (bas-bariton)

Concert maestru: Cristian Nenescu

Eveniment organizat în cadrul


Sponsor


Parteneri media


Cu sprijinul


Împreună cu